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Id: lil-742473
Autor: Murra, Mariana dos Santos; Pessato, Tassia Batista; Tavano, Olga Luisa.
Título: Presença de inibidores de proteases em amostras comerciais de “faseolaminas” utilizadas como bloqueadores de carboidratos e os riscos à saúde / Occurrence of proteases inhibitors in commercial samples of “phaseolamins” used as carbohydrate blockers and the health risks
Fonte: Rev. Inst. Adolfo Lutz;72(3):198-205, 2013. ilus, tab.
Idioma: pt.
Resumo: Foi investigada a veiculação de inibidores de proteases, concomitante ao consumo de “faseolamina”, cuja ingestão diária e de maneira prolongada poderia estar associada ao risco no desenvolvimento de alterações morfológicas e metabólicas de pâncreas. Dez amostras foram obtidas em farmácias de manipulação no município de Uberaba – MG, as quais são comercializadas na forma de cápsulas como “faseolamina”e uma como “farinha de feijão branco”, além de amostra de farinha preparada a partir da trituração de feijões brancos (Phaseolus vulgaris) obtidos comercialmente, sem qualquer processamento. Estas amostras foram analisadas efetuando-se a determinação de atividade de inibidores de tripsina, a determinação de proteínas totais e de atividade de inibição de amilase. Todas as amostras estudadas apresentaram atividades de inibição de tripsina, porém com baixa ou mesmo inexistente inibição de amilase; e em algumas amostras foi detectada concentração de proteínas muito inferior ao esperado. Uma vez observada a presença de atividade de inibição de tripsina em todas as amostras estudadas, e pela inexistência de níveis seguros de consumo estabelecidos para o ser humano, e ainda baseando-se nos trabalhos sobre associação de ingestão prolongada destes inibidores com alterações de atividade pancreática, o consumo destes “bloqueadores de carboidratos” deveria ser melhor controlado.

This study aimed at verifying the risk in developing the metabolic and morphological changes inpancreas, owing to the use of daily and prolonged consumption of protease inhibitors in conjunctionwith “phaseolamine”. Ten samples were obtained from drugstores in the city of Uberaba – MG, soldas “phaseolamine” and one known as “white bean flour”, and also one flour sample produced fromcommercial white beans (Phaseolus vulgaris) without any processing. These samples were analyzedby determining the activity of trypsin inhibitors, the total protein and the amylase inhibition activity.Trypsin inhibition activity was found in all of analyzed samples; however, the amylase inhibition activitywas low, and in some samples the protein concentration was much lower than expected. Seeing that thetrypsin inhibitory activity was detected in all of analyzed samples, and considering that the prolongedingestion of these inhibitors might cause activity changes in pancreas, the consumption of these types of“carbohydrate blockers” should be deeply discussed, since the safe amounts of these compounds have notbeen established for humans consumption yet.
Descritores: Amilases/antagonistas & inibidores
Carboidratos/antagonistas & inibidores
Glicoproteínas
Inibidores da Tripsina
Inibidores de Proteases
Phaseolus nanus
Pâncreas
-Brasil
Limites: Humanos
Responsável: BR91.2 - Centro de Documentação


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Zenebon, Odair
Id: lil-477251
Autor: Okada, Isaura A; Duran, Maria C; Buzzo, Marcia L; Dovidauskas, Sérgio; Sakuma, Alice M; Zenebon, Odair.
Título: Método de digestão parcial de feijão cru (Phaseolus vulgaris) por hidrólise ácida para a determinação simultânea de nutrientes inorgânicos por ICP OES: validação e aplicação / A partial digestion method of raw bean (Phaseolus vulgaris) by acid hydrolysis for simultaneously determining inorganic nutrients by means of ICP OES: validation and application
Fonte: Rev. Inst. Adolfo Lutz;66(2):113-119, maio-ago. 2007. tab, graf.
Idioma: pt.
Resumo: Neste trabalho foi validada a técnica de digestão por via úmida (hidrólise com HCl) de feijão (Phaseolus vulgaris), para efetuar a determinação simultânea dos nutrientes inorgânicos Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, P e Zn, por espectrometria de emissão óptica com plasma de argônio indutivamente acoplado (ICP OES). Essa técnica simples, relativamente rápida e com características satisfatórias de desempenho, foi utilizada na preparação de 40 amostras de feijão cru comercializadas no estado de São Paulo, Brasil. Após a determinação das concentrações dos nutrientes inorgânicos por ICP OES, os teores obtidos (emmg/100g de feijão) de Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, P e Zn foram, respectivamente, de 12+-20; 0,8+-0,1; 6,0+-0,9; 1370+-80; 170+-10; 1,5+-0,4; 1,4+-0,4; 350+-50; 2,6+-0,3. Esses teores mostraram-se satisfatoriamente concordantes com as informações de seis tabelas de composição de alimentos, com a exceção do teor de sódio que apresentou-se significativamente menor. Os resultados também foram usados para estimar a contribuição do consumo de feijão na Ingestão Diária Recomendada (IDR) dos nutrientes investigados, constatando-se que o feijão pode contribuir significativamente principalmente nas IDRs do Cu, Mg, Mn, P e Fe.

In this investigation a wet digestion technique (HCl hydrolysis) of raw bean (Phaseolus vulgaris) was validated in order to perform the simultaneous determination of inorganic nutrients Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, P, and Zn by means of inductively coupled argon plasma optical emission spectrometry (ICPOES). This simple, relatively rapid, and with satisfactory performance characteristics technique was employed for analyzing 40 raw bean marketed in São Paulo state (Brazil). After determining inorganic nutrients by emission spectrometry, the obtained concentrations of Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, P, and Zn contents (in mg/100g bean) were 120±20; 0.8±0.1; 6.0±0.9; 1370±80; 170±10; 1.5±0.4; 1.4±0.4; 350±50; and 2.6±0.3, respectively. These inorganic nutrients contents are in agreement with the information from six food composition tables, except of Na that showed a significantly lower value. The results were also used to estimate the bean consumption contribution in Recommended Daily Intakes (RDI) for the investigated nutrients, and it was noted that bean can significantly contribute in Cu, Mg,Mn, P, Fe, and Zn RDIs.
Descritores: Compostos Inorgânicos
Digestão
Phaseolus nanus
Tabela de Composição de Alimentos
-Hidrólise
Ingestão de Alimentos
Responsável: BR91.2 - Centro de Documentação


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Id: lil-542664
Autor: Lensi, Mariana Moreira; Siqueira, Tatiana Jürgensen; Silva, Gustavo Henrique.
Título: A pilot study of the influence of Natrum muriaticum 6cH and 30cH in a standardized culture of Phaseolus vulgaris L
Fonte: Int. j. high dilution res;9(30), 2010. ilus, graf.
Idioma: pt.
Resumo: The use of highly diluted and agitated solutions is widespread. Its use extends to all living beings including plants, acting effectively in the latter's primary and secondary metabolism. Aims: this is a pilot study designed to assess the action of Natrum muriaticum in dilutions 6 CH and 30 CH in comparison to the action of 5.0% NaCl solution administered separately to a population of Phaseolus vulgaris L. (common bean). Materials and methods: it was determined the relative growth rate (RGR) of the bean population treated for 6 weeks and subdivided into 4 groups (5 vases each): P1 (control) treated with 30% alcohol solution only; P2, treated with aqueous 5.0% NaCl solution; P3, treated with Nat-m 6 CH; P4, treated with Nat-m 30 CH. Results: it was seen an increase in the salinity of the soil that caused the inhibition of the development of the bean population P2. In addition, the use of Nat-m promoted a significant increase in vegetable growth, chiefly in dilution 6 CH (P3), causing a significant increase in the RGR of the bean population. Conclusion: high dilutions of Nat-m showed to be efficient to stimulate the growth of common bean.
Descritores: Altas Potências
Crescimento e Desenvolvimento
Natrium Muriaticum
Phaseolus nanus
Responsável: BR926.1 - Biblioteca Artur de Almeida Rezende Filho


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Id: biblio-876019
Autor: Nina-e-Silva, Claudio Herbert; Fontana, Kátia Cristina; Lopes, Paulo Roberto Tamandaré; Oliveira, Nathalia Townsend Carvalho de; Dias, Lainny Oliveira.
Título: Índice de velocidade de emergência de sementes de feijão preto (Phaseolus vulgaris) tratadas com toque quântico / Speed of emergence-index of black bean seeds (phaseolus vulgaris) treated with quantum touch
Fonte: Rev. Salusvita (Online);36(1):55-63, 2017. ilus.
Idioma: pt.
Resumo: Introdução: a literatura tem descrito evidências sólidas de que as terapias de biocampo de imposição de mãos possuem eficácia clínica no tratamento complementar de várias doenças. O teste de germinação de sementes tem sido um método indicado na investigação de efeito fisiológico de terapias de biocampo de imposição de mãos porque possibilita tanto a supressão do efeito placebo quanto o escrupuloso controle das condições experimentais. Objetivo: determinar o índice de velocidade de emergência (IVE) de sementes de feijão (Phaseolus vulgaris) tratadas com terapia de biocampo toque quântico. Método: Foi distribuída a amostra de 96 sementes de feijão equitativamente em dois grupos: Experimental (com tratamento de toque quântico durante 10 minutos antes da semeadura em substrato de latossolo vermelho escuro) e Controle (sem tratamento antes da semeadura em substrato de latossolo vermelho escuro). Resultado: não houve diferença significativa entre os IVE das sementes dos grupos Experimental e de Controle. Conclusão: concluiu-se que o toque quântico não teve efeito fisiológico sobre a velocidade de emergência de sementes de feijão. (AU)

Introduction: the literature has described solid evidence that hand-imposing biofields have clinical efficacy in the treatment of several diseases. Seed germination testing has been an indicated method in investigating the physiological effect of hand imposing biofields because it enables both the suppression of the placebo effect and the scrupulous control of experimental conditions. Objective: the purpose of this study was to determine the speed of emergence-index (SEI) of bean seeds (Phaseolus vulgaris) treated with quantum touch biofield therapy. Method: the sample of 96 bean seeds was distributed equitably in two groups: Experimental (with quantum touch treatment for 10 minutes before sowing on dark-red latosol substrate) and Control (without treatment before sowing on dark-red latosol substrate). Results: the results indicated that there was no significant difference between the SEI of the seeds of the Experimental and Control groups. Conclusion: In the present conditions, the quantum touch biofield therapy had no physiological effect on the speed of emergence of bean seeds. (AU)
Descritores: Sementes
Terapias Complementares
Phaseolus nanus
Germinação
Toque Terapêutico
Plântula/crescimento & desenvolvimento
Responsável: BR36.1 - Biblioteca


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Id: lil-723619
Autor: Martiniano, Lorena de Carvalho; Fonseca, Thalita Rejane Rocha da; Fontinele, Sandra Léa Lima; Marinho, Silvio Carvalho.
Título: Determinação da concentração de ferro em variedades de feijão comercializadas na cidade de São Luís, MA / Determination of concentration iron in bean varieties commercialized in São Luís, MA
Fonte: Hig. aliment;27(222/223):29-32, jul.-ago. 2013. ilus.
Idioma: pt.
Descritores: Ferro na Dieta/administração & dosagem
Valor Nutritivo
Phaseolus nanus/análise
-Brasil
Composição de Alimentos
Ferro na Dieta/análise
Necessidades Nutricionais
Phaseolus/classificação
Limites: Humanos
Responsável: BR526.1 - Biblioteca de Saúde Pública


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Texto completo SciELO Brasil
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Id: lil-700012
Autor: Oliveira, J.S.B.; Gomes, S.M.T.P.; Schwan-Estrada, K.R.F; Mesquini, R.M.; Bonato, C.M.; Romano, E.D.B..
Título: Patogenesia do óleo essencial e homeopatias de Eucalyptus citriodora em plantas de feijão (Phaseolus vulgaris) / Pathogenesis of essential oil and homeopathies of Eucalyptus citriodora in bean plants (Phaseolus vulgaris)
Fonte: Rev. bras. plantas med;15(4,supl.1):734-741, 2013. ilus, graf, tab.
Idioma: pt.
Resumo: A homeopatia baseia-se no princípio da cura pelos semelhantes, e na experimentação no indivíduo sadio, doses mínimas e medicamento único. O uso de tratamentos a base de soluções dinamizadas aplicadas em vegetais aumentou nas ultimas décadas, sendo assim necessária a experimentação patogenésica para aplicação de todos os princípios homeopáticos e consolidação da Matéria Vegetal Homeopática. O ensaio patogenésico com plantas de feijão tratadas diariamente via pulverização e irrigação utilizando óleo essencial de Eucalyptus citriodora em diluições (0,5 e 1%) e dinamizados (12 e 30CH) revelaram sintomas externos semelhantes aos provocados por Pseudocercospora griseola, agente causal da mancha angular em feijoeiro. O estudo patogenésico com E. citriodora levanta a possibilidade deste ser utilizado no controle da mancha angular de acordo com o princípio homeopático da cura pela similitude.

Homeopathy is based on the principle of cure by similarity and on the prescription of minimal doses and single medicine to healthy individuals. In plants, performing treatments on the basis of drug dynamisation has increased in the recent decades. In these treatments, it is necessary to conduct a pathogenetic experimentation in order to apply homeopathic principles and to consolidate homeopathic plant material. Through a pathogenetic test with bean plants treated daily by pulverization and irrigation, using diluted and dynamized essential oil of Eucalyptus citriodora - (dilutions: 0.5 and 1%) (oil dynamisation: 12 and 30CH) -, there appeared external symptoms similar to those symptoms caused by Pseudocercospora griseola, i.e., the causal agent of angular leaf spot of bean. The pathogenetics study with E. citriodora raises the possibility of its application to control angular leaf spot in bean plants in accordance with the homeopathic principle of cure by similarity.
Descritores: Eucalyptus/classificação
Patogênese Homeopática/métodos
Phaseolus nanus/farmacologia
-Trituração
Homeopatia/instrumentação
Óleos Voláteis/análise
Sintomas Patogenéticos/análise
Responsável: BR1.1 - BIREME


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Id: lil-678678
Autor: Fernandes, Daniela Canuto; Souza, Elizane Melo de; Naves, Maria Margareth Veloso.
Título: Feijão macerado: alternativa para melhorar a qualidade nutricional / Soaking beans: alternative to improve nutritional value
Fonte: Semina cienc. biol. saude;32(2):177-184, jul.-dez. 2011. tab.
Idioma: pt.
Resumo: A proteína do feijão é deficiente em aminoácidos sulfurados e tem digestibilidade reduzida, sobretudo por causa da presença de polifenóis e fitatos no grão. O processo de maceração pode reduzir os teores dessas substâncias, e assim aumentar a digestibilidade de sua proteína. Este trabalho teve o objetivo de investigar o efeito da maceração na qualidade protéica do feijão. O feijão comum (cultivar Carioca) foi submetido a dois tempos de maceração (4 horas e 12 horas) antes do cozimento, na proporção grão:água de 1:3, e uma amostra de feijão foi cozida sem maceração. Foi realizado um ensaio biológico com ratos Wistar e a qualidade protéica dos feijões foi estimada por meio dos índices NPR (Net Protein Ratio) e NPU (Net Protein Utilization). A maceração por 4 horas foi suficiente para reduzir o tempo de cocção do feijão pela metade. O processo de maceração, por 12 horas, melhorou a qualidade protéica do feijão. Assim, a maceração prévia à cocção do feijão pode ser uma alternativa para melhorar o aporte protéico de populações carentes.

Bean protein is deficient in sulfur amino acids and has reduced digestibility, mainly due to the poliphenols and phytates present in the grain. The soaking process may reduce the content of these substances and, thus improving protein digestibility. The purpose of this study was to investigate the effect of the soaking process on bean protein quality. Common beans (cv Carioca) were soaked before cooking over two periods of time (4 hours and 12 hours), in the proportion of 1:3 (grain:water) and another bean sample was cooked without soaking. An experiment with Wistar rats was carried out and bean protein quality was estimated by means of Net Protein Ratio (NPR) and Net Protein Utilization (NPU). Soaking process during 4 h was sufficient to reduce in a half the bean cooking time. Soaking for 12 hours improved the protein quality of the beans. Thus, the soaking process may improve the proteinintake of poor community.(
Descritores: Fabaceae
Valor Nutritivo
Phaseolus nanus
Responsável: BR512.1 - Biblioteca Setorial do Centro de Ciências da Saúde


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Texto completo SciELO Brasil
Araujo, Elza Fernandes de
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Id: lil-665844
Autor: Costa, Leonardo Emanuel de Oliveira; Queiroz, Marisa Vieira de; Borges, Arnaldo Chaer; Moraes, Celia Alencar de; Araújo, Elza Fernandes de.
Título: Isolation and characterization of endophytic bacteria isolated from the leaves of the common bean (Phaseolus vulgaris)
Fonte: Braz. j. microbiol;43(4):1562-1575, Oct.-Dec. 2012. ilus, graf, tab.
Idioma: en.
Resumo: The common bean is one of the most important legumes in the human diet, but little is known about the endophytic bacteria associated with the leaves of this plant. The objective of this study was to characterize the culturable endophytic bacteria of common bean (Phaseolus vulgaris. leaves from three different cultivars (Vermelhinho, Talismã, and Ouro Negro) grown under the same field conditions. The density of endophytic populations varied from 4.5 x 10² to 2.8 x 10³ CFU g-1 of fresh weight. Of the 158 total isolates, 36.7% belonged to the Proteobacteria, 32.9% to Firmicutes, 29.7% to Actinobacteria, and 0.6% to Bacteroidetes. The three P. vulgaris cultivars showed class distribution differences among Actinobacteria, Alphaproteobacteria and Bacilli. Based on 16S rDNA sequences, 23 different genera were isolated comprising bacteria commonly associated with soil and plants. The genera Bacillus, Delftia, Methylobacterium, Microbacterium, Paenibacillus, Staphylococcus and Stenotrophomonas were isolated from all three cultivars. To access and compare the community structure, diversity indices were calculated. The isolates from the Talismã cultivar were less diverse than the isolates derived from the other two cultivars. The results of this work indicate that the cultivar of the plant may contribute to the structure of the endophytic community associated with the common bean. This is the first report of endophytic bacteria from the leaves of P. vulgaris cultivars. Future studies will determine the potential application of these isolates in biological control, growth promotion and enzyme production for biotechnology.
Descritores: Fabaceae/genética
Fixação de Nitrogênio/genética
Técnicas In Vitro
Phaseolus nanus/isolamento & purificação
Reação em Cadeia da Polimerase/métodos
Sequência de Bases/genética
-Biodiversidade
Microbiologia Ambiental
Métodos
Tipo de Publ: Estudo Comparativo
Responsável: BR32.1 - Serviço de Biblioteca e Informação Biomédica


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Texto completo SciELO Chile
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Id: lil-662203
Autor: Leite, Monik Evelin; Lima, Igor Almeida; Pereira, Dyanna Rangel; Santos, João Bosco dos.
Título: Natural selection for efficiency in the use of nitrogen in common bean identified by analysis of microsatellites and grain yield
Fonte: Electron. j. biotechnol;15(6):5-5, Nov. 2012. ilus, tab.
Idioma: en.
Resumo: This study was carried out in order to verify whether natural selection acts on segregating common bean populations grown in the presence and absence of N, and to verify that natural selection affects the frequency of microsatellite alleles specifically, and in order to identify those that can assist in selection. Four populations from the crosses Ouro Negro x CI-107 and VC-5 x IAPAR-81 were carried forward in bulk to F8 at both levels of N. Ouro Negro and VC-5 are considered stress tolerant to nitrogen and IAPAR-81 and CI-107 responsive. One hundred progenies were obtained from each cross and grown in the presence and absence of N. DNA was extracted from 400 progenies, of which 194 were evaluated in the rainy season and 79 in the winter crop for grain yield. These progenies were evaluated in two separate experiments with and without N, in a 14 x 14 lattice design during rainy season and 9 x 9 in the winter season. We selected 35 pairs of polymorphic primers from the parents, with 20 being common from the two crosses. Using DNA of the 400 progenies, it was found that natural selection acted in 33 loci, in at least one environment and cross, and that alleles of the four parents were favoured by natural selection. QTLs were identified for the response rate of N and for grain yield and the linked markers are potential for assisted selection, especially the two most stable; BMD-20, in response to the use of N and PVBR-93 for grain yield.
Descritores: Adaptação Biológica
Repetições de Microssatélites
Nitrogênio
Phaseolus/genética
Seleção Genética
-Phaseolus nanus
Responsável: CL1.1 - Biblioteca Central


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Id: lil-659426
Autor: Carrillo Centeno, Patricia; Chow, Zildghean; Cuadra, Sergio; Brenes, Douglas; Pachón, Helena.
Título: Aceptación de tres líneas de fríjol (Phaseolus vulgaris L. ) mejorado nutricionalmente por los consumidores nicaragüenses / Acceptance of three nutritionally improved bean (Phaseolus vulgaris L. ) lines by Nicaraguan consumers
Fonte: Perspect. nutr. hum;13(2):179-189, jul.-dic. 2011. tab.
Idioma: es.
Resumo: Objetivo: el presente estudio tuvo como objetivo principal determinar el nivel de aceptabilidad y preferencia de tres líneas de fríjol (Phaseolus vulgaris L.) mejorados nutricionalmente: (A) 187 SDCF 15488, (B) 194 SDCF 15488, (C) MIB 395 y (D) una variedad testigo INTA Rojo mediante la metodología de evaluación sensorial. Materiales y metódos: el estudio fue desarrollado en dos departamentos del norte de Nicaragua con 76 agricultores que siembran y consumen fríjol en su dieta habitual. Se utilizaron diferentes pruebas de evaluación sensorial: aceptabilidad (general y por atributo) y de categoría de preferencia. Resultados: no hubo diferencia estadísticamente significativa en el puntaje asignado a la aceptabilidad general y a los atributos olor, color, sabor y textura (p>0,05). Para preferencia, no se encontró una diferencia en el porcentaje de personas que preferían cada una de las 4 muestras. Conclusiones: al no haber diferencia de aceptabilidad ni preferencia entre las líneas evaluadas, se esperaría llevar un fríjol con mejores características nutricionales a poblaciones rurales nicaragüenses, por lo que se recomienda que estos agricultores conozcan el comportamiento agronómico y productivo de estas líneas.

Objective: using sensory evaluation methods, assess acceptability and preference with respect to three nutritionally improved bean lines (Phaseolus vulgaris L.): (A) 187 SDCF 15488, (B) 194 SDCF 15488 and (C) MIB 395, as well as a local check, (D) INTA Rojo. Materials and methods: seventy six farmers, who grow and consume beans, from two departments in northern Nicaragua, participated. Two sensory evaluation methods were applied: acceptability (overall and by attribute) and preference. Results: there were no statistically significant differences in the scores assigned to overall acceptability or the smell, color, taste and texture attributes (p>0,05). For preference, there was no difference in the percentage of persons who preferred each of the four beans. Conclusions: among four beans, there was no difference in farmers´ acceptability or preference, suggesting that nutritionally improved beans can be delivered to rural Nicaraguans; farmers in these regions should be informed of the agronomic characteristics of these beans.
Descritores: Phaseolus nanus
-Comportamento do Consumidor
Análise de Alimentos
Preferências Alimentares
Alimentos Fortificados
Limites: Humanos
Tipo de Publ: Artigo Clássico
Responsável: CO332 - Facultad de Medicina



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